Pàgines

dilluns, 10 de març del 2008

Anàlisi post-electoral post-traumàtic

DEL VOT ÚTIL O CAPTIU

“Els catalans han preferit que els donin pel sac amb vaselina i bones maneres que no de l’altra manera més grollera.”
Analista polític anònim.

“Ens amenacen que vindrà l’home del sac si no ens mengem la sopa i si persistim en la nostra rebequeria de demanar pizza. Aleshores, amb tal que no vingui l’home del sac, votem SOPA, el partit de les coses aigualides.”
Un altre analista en la mateixa línia.

Confessió amarga i sincera d’una oient dels Matins de Catalunya Ràdio a Mossèn Bassas:

-Sóc votant d’Esquerra de tota la vida i aquesta vegada he votat pel PSC, per evitar que guanyessin els del PP. Em sap molt de greu la davallada d’Esquerra, perquè continuo sent d’Esquerra.

Un de cada dos votants d’Esquerra ha sacrificat els seus principis i ha votat el Gran Enemic, a fi d’evitar el Pitjor Enemic. Dos de cada tres votants d’Iniciativa-Els Verds han fet el mateix.
Els votants d’Esquerra i d’IC-V necessiten assistència psicològica, hores d'ara. Carme Chacon els pot ajudar, ha d’anar casa per casa, per lliurar-los un xec que pagui una part de la teràpia.
Millor encara: Proporcionar-los ella mateixa, la teràpia. Transferir-los una part del seu optimisme i de la seva alegria. Convèncer-los que no s’han de sentir indignes catalans.
Predicar-los que, a partir d’ara, la seva missió, la missió dels catalans tots no és pensar egoistament en el nostre petit país, en l'autogovern ni en la sobirania ni en les estructures ni en els traspassos de competències ni en la petita i mitjana empresa ni en el gaudi legítim de la sexualitat. A partir d’avui els catalans tenim encomanada una missió superior.

Per a tal fi haurem d'abandonar les nostres modestes i irrellevants ocupacions actuals.
El PSC-PSOE ens pagarà una retribució mensual per poder dedicar-nos en exclusiva a la noble ocupació d’Aturador del PP.


DEL VOT INÚTIL O LLIURE

Les campanyes electorals són festes taurines. Ciutadans convertits en braus corren atiats pels eslògans, fins que arriben a la plaça on són torejats.
Que oportú, doncs, el PACMA.
El vot metafòric.
Partit Antitaurí Contra el Maltractament Animal.
“Animals al Parlament”, l’eslògan més potent de la campanya.
Com al.legòrica (a més de gore) era la campanya del PACMA, que ens recrea l’holocaust nazi en versió animals de granja:
Video electoral del Pacma
Animals al Parlament: tots els que no tenen veu, a buscar l'escó. Ells no tenen veu, nosaltres tampoc. Bestiar maltractat i estafat ens sentim tots. Per les obres de l’AVE, per la gasòfia de nou estatut, pel funcionament de Rodalies, per l'estrambòtic servei de Telefonica-Ono-Jazztel-Orange-Vodafone, per l'aigua, pel gas i per l'electricitat, per les comissions i interessos bancaris, per les llistes d’espera de la Sanitat, pel Windows Vista.
Ni el futbol ens consola.
Ens sentim burlats en el burladero, banderillejats, picats, estocats i estofats.