Pàgines

dijous, 29 de maig del 2014

Què són els aldarulls del carrer?



Per què s'usen contenidors com a barricades i se'ls cala foc?
Ho explico com ho he vist i amb l'autoritat que dóna haver-ho vist en directe: Les manifestacions que no són del gust de l'administració són reprimides sistemàticament. Es comença creant un bloqueig amb unitats de la Brigada mòbil. S'impedeix que la massa de gent es pugui moure pels costats i endavant. Es provoca un impasse tens. Si cap manifestant no dóna peu a càrrega (llançant algun objecte als mossos o qualsevol altra provocació física), intervenen els infiltrats. Creen algun aldarull i, a partir d'aquí, els mossos carreguen indiscriminadament, ja que l'objectiu és, no sols, dividir i dispersar el bloc de manifestants, sinó sobretot intimidar, persuadir els manifestants que a casa estarien més segurs. L'any passat, tornant de la manifestació de la Vaga General, les unitats dels mossos perseguien els manifestants que ens retiràvem cap a casa, provocant que reculéssim. Ens disparaven salves amb les escopetes, apuntant al cap. No volien dispersar-nos. Volien fer-nos entrar en pànic. Una altra de les tàctiques usades és llançar a tota velocitat els vehicles de la BriMo contra els manifestants i frenar en l'últim moment. Quan aconsegueixen dividir el bloc, aleshores comença la cacera. Es tracta de causar el màxim pànic possible evitant crear màrtirs. Llançar projectils autoritzats (o no), gas i cops de porra. Contra tot el que es bellugui pel carrer. De vegades reben els propis col·legues que van disfressats i emmascarats.
ELs contenidors són l'element més a mà per dificultar aquesta tasca de repressió i terrorisme. Això sonarà estrany per als que estan acostumats a menjar-se la informació oficial: Barrar el pas als carrers amb contenidors i cremar-los és una estratègia de protecció.- És una acció anti-terrorista. Protegeix els manifestants d'escomeses de vehicles policials i de les càrregues a peu. I dificulta la visibilitat dels escopeters.
Quan sentiu llàstima pels nostre entranyable mobiliari urbà, recordeu que els nostres agents "d'ordre" no senten cap llàstima pels nostres ulls, els nostres cranis, les nostres costelles, les nostres extremitats. I els responsables polítics, menys encara.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que mai havia llegit un text amb una quantitat tan gran de tonteries. No crec que valgui la pena intentar fer entrar en raó una persona que defensa els aldarulls i la crema de contenidors alegant "protecció"; però potser algú, per desgràcia com jo, arriba a aquest blog i llegeix tot això que tu vomites amb total impunitat moral, per això m'adreçaré a aquestes persones.
La millor protecció que es pot tenir és no anar a concentracions no convocades i sense permís que el fi últim de les quals es destrossar i enfrentar-se als policies per pura diversió. Està clar que és el seu únic objectiu ja que no crec que hi hagi ningú tan ingenu que es pensi que mentres crema contenidors està reivindicant alguna cosa...
Et puc assegurar que els antidisturbis preferirien estar a casa seva fent l'amor a les seves dones abans d'estar aguantant cops i pedregades; i HAVENT DE (ja que obeeixen ordres) repertir hòsties a uns quants imbècils que per culpa dels quals la gent NORMAL no pot sortir al carrer per por de rebre un cop d'un policia despistat. Són aquests els veritables terroristes.

Anònim ha dit...

Impressionant! Per fi algú que parla clar, ja era hora. Felicitats. Pel que fa al comentari d'aquest personatge, que no anem a les concentracions és el que volen els de dalt. Si per manifestar-nos han de posar en perill la nostra vida, el que farem NO és quedar-nos a casa, ens protegirem utilitzant els recursos que tinguem al nostre abast. Ets el perfecte personatge creat pels mitjans i la seva manipulació.

Anònim ha dit...

TOTALMENT D'ACORD

Ricard Montseny Ramos ha dit...

menys mal que ets psicoterapeuta així podràs fer-te tu mateix el teu psicoanàlisis perquè noi deu ni dor el fart de mentides que escrius, i la meva intenció no es vetar-te sino que informis amb rigor. Veï del carrer Burgos (Sants)

Taronja Power ha dit...

Conyes i ironies al marge... això de l'autopsicoanàlisi és possible???

Oscar Pàmies ha dit...

El que explico al text no és una fabulació, és un relat a partir del que he viscut en manifestacions. No estic negant que hi pugui haver gent que destrossi mobiliari urbà i senti cert gust per fer-ho. No sóc feliç perquè es cremin contenidors ni ho proposo com a esport olímpic. Simplement em sembla una acció força menys greu que la major part d'actuacions de la Brimo, que són clarament violentes i, en molts casos, d'intenció aterroritzadora (el que entenen els governs com terrorisme). És d'una atuïdora ingenuïtat proposar que els mossos d'esquadra de la Brimo esbatussen a contracor. L'afirmació que la fi última de les concentracions no convocades és destrossar i enfrontar-se als policies per pura diversió és una especulació que queda bé en les tertúlies habituals. Res a veure amb la realitat mateixa. Enfrontar-se a la policia no és cap diversió. Ni és recomanable. Sempre es té les de perdre. Ingenuïtat també és pretendre que algú mínimament informat es creurà aquest discurs. Potser encara queda gent que es creu que la majoria de pel·lícules d'indis reflecteixen la realitat històrica. EL relat oficial dels avalots està a l'altura d'aquelles pelis. Però com que només a base d'arguments no acabarem mai, us deixo el document que es va filtrar i que deixa en evidència l'estratègia policial (a partir d'aquí discutiu, si voleu, amb els alts comandaments de la seguretat a Catalunya, jo m'he limitat a expressar el que sé i el que he vist):

http://www.tercerainformacion.es/spip.php?article37730

Anònim ha dit...

Ostie., crec que en moltes de les coses que diu el company del blog no s'equivoca. Jo dimecres passat era a carrer de Sants caminan mentre plovia a la manifestació, vaig veure com els furgons es quedaven plantats al mig del carrer de Sants sense deixar avansar la gent,i quan la cosa es va posar una mica tensa quatre furgones van asselerar a tota bufa contra la manifestació, fet que va provocar una correguda massiva.
Jo no penso que només sigui un acte de defensa, tot i que està clar que en ocasions el fet que els containers es trobin al mig del cami de les furgones fa que la gent tingui més temps per fugir. D'altre banda crec que tenim proves evidents de que hi ha secretes infiltrats que surten a treballar amb l'objectiu de rebentar la mani, però que a tots aquests s'hi afegeixen persones que van molt preparades per encendre mobiliari urbà.
Bé, el que crec que hem de tenir clar és que el que cal és SORTIR AL CARRER. Crec que si sortissim el doble que aquests dies la cosa canviaria. Seguim Lluitan!

Anton ha dit...

Molt ben resumit! Jo hagués necessitat 3 pàgines! xD

Anònim ha dit...

Al comentario del 2 juny de 2014 18:38 me gustaría decirle, que menos mal que hay gente con 2 cojones que se enfrenta a aquellos que pisotean nuestros derechos.
Usted debe vivir en los mundos de Yupi, que un antidisturbio prefiere estar en casa haciendo el amor con su pareja? Por desgracia tengo algún amigo anti-disturbio, un trabajo que es por vocación.
¿Que obedecen ordenes? ordenes de reventar ojos? y orejas? Pues debería dimitir algún cargo político, porque esas ordenes son de gente que no sabe dirigir un barrio, una ciudad, o un país. Precisamente, en esta manifestación de apoyo a Can Vies, mucha gente "normal" ha salido a la calle. Pero tranquilo, usted tiene el derecho a quedarse en casa y contemplar el devenir de los acontecimientos.

Anònim ha dit...

Les coses clares, molt bé!!