Pàgines

dilluns, 11 de gener del 2016

Fumata Blanca. El procés no ha mort. S'ha transvestit.

Coses que han transcendit dels acords polítics d'ultimíssima hora:
PER CADA PRESIDENT DE Convergència posat a un costat, s'han de posar dos diputats de la CUP també a un costat, suposem que no al mateix costat. Temps de rebaixes: 2x1.
PEL MATEIX PREU, la CUP cedirà temporalment dos diputats perquè juguin a l'equip de JxSí, amb dret preferencial de JxSí per ser comprats definitivament.
DE LES DUES PARTS NEGOCIADORES, només una ha comès errors i només una es veu obligada a reconeixe'ls. L'altra part (on hi ha els retalladors, els repressors, els embutxacadors de diners públics, etc. i els consentidors aquestes infàmies) ha estat víctima dels errors de l'altra part.
Un dels errors reconeguts per la CUP sembla ser que ha estat la pretensió de ser coherents i complir mínimament el seu programa electoral (Qui s'han cregut que són?). Però el principal error ha estat deixar-se amarar per l'esperit del seu espot electoral que prometia "anar lents per arribar lluny". Hores d'ara la diputada Reguant ja ha demanat perdó per aquesta ofensa. Arribar lluny i anar lents són dogmes que no tenen cap cabuda en una Catalunya moderna, democràtica, competitiva i frenètica.
La CUP, que ens consta que està a favor de la independència, es compromet a no votar en contra de cap de les resolucions que proposi Junts pel Sí per avançar cap a aquesta independència. En concret, si en aquest avançar en el procés hi ha d'haver noves retallades, noves privatitzacions, noves mesures neolliberals d'estimulació salvatge de l'economia (beneïdes per la Troika), augment del pressupost dels cossos policials, etc. que resultin imprescindibles per a la bona culminació del procés, les diputades de la CUP tindran el bon gust patriòtic de menjar-s'ho amb patates.
Amb la seva dolorosa renúncia, Artur MAS ha fet un gran sacrifici i un gran servei al país que li reportarà la substanciosa pensió vitalícia de la que frueixen tots els ex presidents. Els llibres d'història (escrits sota el patrocini d'Omnium Cultural) diran que va ser el William Wallace català i l'artífex de la conversió de la CUP a la socialdemocràcia moderada. La CUP demanarà la seva beatificació.
En els pròxims divuit mesos, a Catalunya no es negociarà ni el preu de la fruita a Mercabarna. Totes les decisions les prendrà el govern JxSí amb el suport automàtic de la CUP. I s'avançarà a tota castanya sense donar temps al Tribunal Constitucional espanyol ni tan sols a convocar la reunió. Ara tots a córrer.
L'anticapitalisme serà declarat il·legítim, inconstitucional i lleig (segons la nova constitució catalana). El neolliberalisme serà declarat fe veritable i força benefactora a Catalunya.
Les diputades de la CUP hauran de vestir segons els cànons del bon gust detallats en document complementari al text de l'acord, per tal de no ofendre la vista de la resta dels diputats i diputades.
Per a qualsevol altra cosa que generi dubtes o incertesa el criteri que prevaldrà serà el de la Junta d'accionistes de CaixaBank.